Alles over Moraira, het verborgen pareltje van de Costa Blanca (2023)

Tussen de grote toeristensteden Javea, Calpe en Benidorm in ligt het verborgen pareltje Moraira. Dit kleine stadje van slechts 1600 inwoners kan je met haar prachtige kust aan Mallorca doen denken. Met het water zo helder als maar kan en een mooie ruige kust is het enige wat ontbreekt het massatoerisme. Moraira is namelijk, voor het grootste deel, nog vrij onbekend bij de gewone toerist. Dit maakt het ook erg geschikt voor een luxevakantie, omdat grond hier veel goedkoper is en daardoor ook de huurprijs van een eventuele villa veel lager ligt. Dus waar wacht je op, ontdek wat Moraira jouw kan bieden. En wie weet breng jij je volgende zomer door in dit magische kleine stadje.

Alles over Moraira, het verborgen pareltje van de Costa Blanca (1)

Moraira park

Een van de leukste plekken in Moraira is het elegante Morairapark. Dit parkje ligt net ten oosten van het Playa de l’Ampolla en maakt hetgebrek aan een grote boulevard goed. Het park is maar zo’n 10 tot 15 meterbreed maar wel 200 meter lang. Binnen deze 200 meter vind je mooie tuinen, eenpaar fonteinen waaronder 1 heel lange in het centrum van het park, meer dangenoeg bankjes, een lange rij palmbomen, een cafeetje en een ijssalon. Kortomis Moraira park een fantastische plek om s’ochtends vroeg of s’avonds laat eenrustige wandeling te maken.

Castillo de Moraira

Als je klaar bent met je wandeling in Moraira park kom jeterecht bij het 200 jaar oude Castillo de Moraira. Dit kasteel is gebouwdbovenop de rotsachtige kust tussen het Playa de l’Ampolla en de haven. Vanafhier heb je een goed uitzicht op de zee, het strand en de haven, maar het wordpas echt mooi bij zonsondergang.

Torre de Vigia

Een nog veel beter uitzicht vind je bovenop het Torre deVigia. Deze 20 meter lange uitkijktoren Ligt net buiten Moraira en waarschuwtde stad al honderden jaren tegen piraten. Omdat dat echter niet meer nodig is,is de toren nu vooral een toeristische attractie. Toegang voor de toren iscompleet gratis, maar je zult wel moeten klimmen.

Alles over Moraira, het verborgen pareltje van de Costa Blanca (2)

Overigebezienswaardigheden

Naast deze prachtige locaties in Moraira zelf zijn er nogtalloze prachtige plekken buiten de stad die zeker een bezoekje waard zijn.Hier is een top 3 van die plekken.

(Video) For Sale: Amsterdams huis van 9,5 miljoen - Z TODAY

Castle of Xàtiva

Net buiten de Costa Blanca op een half uurtje rijden vanuit Moraira ligt het bijzondere Castle of Xàtiva. Hier kun je voor een bescheiden bedrag van €2,40 per persoon het grote kasteel en zijn vele tuinen bezoeken, kun je gratis een oude basiliek binnen en is er een museum, wederom met gratis toegang. Daarnaast kun je hier heerlijk uiteten op het terras van het kasteel en kun je plaatselijke wijn proeven.

Valencia

Je bezoek aan de Costa Blanca is niet compleet als je niet het grote Valencia hebt bezocht. In de twee na grootste stad van Spanje vind je namelijk een van de mooiste oude stadscentrums van Spanje, een arena voor stierengevechten, de ultra moderne Globehopper en een fantastische promenade.

Guadalest

In Het noorden van de Costa Blanca verschuild achter de bergen ligt het kleine dorpje Guadalest. En alhoewel er in het dorpje altijd een geweldige sfeer hang is het dorpje zelf niet wat jaarlijks duizenden toeristen trekt. Die komen voor het El Castell de Guadelest, een groot middeleeuw kasteel aan de rand van het dorp. Zijn kastelen echter niet jouw ding vind je in Guadalest nog een gigantisch stuwmeer, een gezellig oud stadscentrum en een aantal grote kliffen.

Alles over Moraira, het verborgen pareltje van de Costa Blanca (3)

Een dagjestrand in Moraira

Het verkennen van al deze bezienswaardigheden is natuurlijk heel leuk om te doen, maar het is niet dé reden dat je naar de Costa Blanca komt. Nee, naar de Costa Blanca kom je voor het overweldigend warme weer, het heerlijke Spaanse eten en bovenal de geweldige stranden. En gelukkig heeft Moraira die ook! Dus laten we eens even een kijkje nemen, hoe zo’n dagje strand in Moraira er nou uitziet.

Als je voor een heerlijk dagje strand gaat heb je in Moraira3 opties. Je kunt naar het grote Platja de l’Ampolla, naar het mooie Playa delPortet, of naar een van de vele baaitjes daar omheen.

Platja de l’Ampolla

Het Platja de l‘Ampolla is het hoofdstrand van de stad. Hetis het grootste van allemaal en ligt vlakbij de haven en het centrum. Door dezecentrale locatie zul je geen moeite hebben bij het vinden van een leukrestaurant onder het zwemmen door. Ook vind je hier strandwacht, douches, wc’sen ligstoelen. Meeste mensen komen naar het Platja de l’Ampolla voor een relaxtdagje strand of voor het tegenovergestelde, eentje met kinderen.

Playa del Portet

Het Playa del Portet is waar je opeens een magische poortnaar Mallorca binnenloopt. Het kristalheldere water, de heuvels vol villa’s op deachtergrond en het leger zeilboten in de verte. Wat is er nog meer te zeggen. Mensenkomen hier natuurlijk voor het mooie uitzicht maar ook voor het duiken, meerhierover later.

Moraira’s magische baaitjes

Naast deze grote zandstranden vind je om Moraira heen nogveel meer kleinere baaitjes. Hier kun je genieten van een stranddag met eenhoop meer privacy. Daarnaast zijn het geweldige duiklocaties en kun je hierheerlijk van kliffen zo het water in springen.

Alles over Moraira, het verborgen pareltje van de Costa Blanca (4)

Wat is er tedoen in Moraira?

Als je op vakantie bent wil je je natuurlijk niet vervelen,en dat hoeft ook niet. Er is in Moraira namelijk zóveel te doen! Mocht jeechter benieuwd zijn naar meer activiteiten aan de Costa Blanca raad ik aan datje dit artikel leest, waar je mijn persoonlijke top 10 zult vinden. Maar latenwe nu eens kijken wat er in Moraira te doen is.

Duiken

Zoals ik al eerder zei staat Moraira bekend om haarkristalheldere water. Dit maakt het dus een perfecte plek voor duikers om deonderwaterwereld te ontdekken. Dit kun je alleen doen met een simpele duikbrilvlakbij het strand, maar je kunt ook naar een duikschool toe. Hier ga je meteen kleine groep mensen en met professionele duikkledij naar dieper water. Jegaat dan ook echt met zuurstoffles en al de diepte in waar je deonderwaterwereld zult zien als nooit te voren.

Morairas likeur

Iets anders waar Moraira bekend om staat is haar likeur. Ditproduceert de stad nu pas zo’n 70 jaar, toen het midden 20e eeuwdruiven besloot te verbouwen. Hiermee werd Mistela gemaakt, een lokale likeurbekend om haar onwijs zoete smaak.

Ga los in attractiepark Terra Mítica

Vlakbij Moraira ligt het grote pretpark Terra Míticia. Dit park is opgedeeld 5 unieke werelden met elk een eigen thema. De attracties in het park liggen in de werelden Griekenland, Egypte en Rome en zijn verdeeld over de categorieën mild, spannend en voor kinderen waardoor iedereen hier een leuke dag kan beleven.

Paintball

Ben je op vakantie met een groepje vrienden dan is paintball misschien wel een leuke dagbesteding. Het spel kan op meerdere locaties aan de Costa Blanca gespeeld worden maar als je voor de beste ervaring wil gaan kan ik Paintball Elite in Xabia aanraden. Zo is het materiaal hier van hoge kwaliteit en zijn meerdere unieke velden en diverse soorten games waardoor verveling geen optie is. Daarnaast ligt het op maar 20 km rijden vanuit Moraira

Beklim een 300 meter hoge rots

Houd je van de natuur en ben je een echte waaghals? Dan is rotsklimmen perfect voor jou! En waar kun je dat aan de Costa Blanca beter doen dan in de kustplaats Calpe. In dit stadje vind je namelijk de grote Peñon de Ifach rots. Deze rots is 332 meter hoog waarvan je circa 150 meter klimt, wat betekent dat de klim prima te doen is voor beginners. Eenmaal boven geniet je van een van de mooiste uitzichten van de Costa Blanca.

Alles over Moraira, het verborgen pareltje van de Costa Blanca (5)

Uiteten inMoraira

Op vakantie wil je natuurlijk heerlijk kunnen eten. Spanje staat immers bekend om de verse vis, de heerlijke tapas en natuurlijk de traditionele paella. En aangezien Moraira van oorsprong een vissersdorpje is kun je ook hier van deze heerlijke gerechten genieten. Maar omdat het vinden van het perfecte restaurant nog weleens een lastige taak kan zijn, heb ik een lijst samengesteld van de top 5 restaurants in Moraira.

Chillers

De beste tapas van Moraira vind je hier! Dit leuke restaurantligt midden in Moraira park en is een echte aanrader voor de mensen die op zoekzijn naar de echte Spaanse ervaring. Het eten hier is goed en de prijzen laag.

Raco de l’Arros

Als je een echte paella liefhebber bent of er altijd al een hebt willen proeven dan is Raco de l’Arros de place to be. Hier kun je genieten van verschillende Spaanse vis- en rijstgerechten voor een lage prijs.

El Cafetí de la Mar

Als je langzamerhand alweer een beetje heimwee begint tekrijgen naar Nederland kun je terecht in El Cafetí de la Mar. Dit restaurantheeft Nederlandse eigenaren en serveert naast lokale visgerechten ook hetvertrouwde Nederlandse eten. Zo kun je hier terecht voor heerlijke frites, tosti’s,frikadellen en gehaktballen. Naast goed eten heeft El Cafetí de la Mar ook eengoede locatie. Vanuit het terras heb je namelijk uitzicht op het Castillo de Moraira.

Captain Andy’s Cocktail Bar

Als je op zoek bent naar een leuke plek in Moraira om s’avondsrustig te gaan zitten en te genieten van een cocktail kun je terecht in CaptainAndy’s Cocktail Bar. Deze rooftopbar ligt aan de haven en is modern ingericht.

Kosta

En dan, hét nummer 1 restaurant van Moraira. Bij Kosta kun je genieten van de beste lokale en internationale gerechten, geserveerd door de vriendelijkste bediening van de stad. Als je daarna nog niet vol bent kan ik je een van hun overheerlijke desserts aanraden. Kosta ligt vlakbij het strand in het zuiden van Moraira

Alles over Moraira, het verborgen pareltje van de Costa Blanca (6)

Top 10 Hotels in Moraira

Het vinden van het perfecte hotel kan soms heel lastig zijn, dat weet ik maar al te best. Daarom heb ik hier een lijst met de beste hotels in Moraira, staat er wat voor je tussen?

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated: 11/26/2022

Views: 5574

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.